Lídia Rodríguez, a l'executiva d'Ara el Vendrell.

Ara el Vendrell confia de nou en Lídia Rodríguez per a les municipals del 2023

La formació segueix en negociacions amb Fem Vendrell per buscar l'encaix en el marc del Pacte Local

L'executiva anual celebrada per Ara el Vendrell ha escollit a Lídia Rodríguez com a cap de llista per a les municipals del 2023. D'aquesta manera, la formació torna a fer confiança en qui va ser alcaldable d'Ara a les eleccions del 2019. Rodríguez, que també és coordinadora territorial del partit, ha estat escollida per unanimitat.

La candidata ha apuntat que l'objectiu del projecte és «arribar al consistori amb la màxima representació». Rodríguez afegeix que aquesta és l'única manera «de fer una veritable política municipal, que només pot oferir un partit 100% municipalista». La candidata s'ha mostrat molt «agraïda» per la confiança que l'executiva ha tornat a dipositar en ella.

Negociacions amb Fem Vendrell

Tot i que Rodríguez ha rebut l'aval de l'executiva local d'Ara, queda per esclarir quin encaix hi haurà amb la llista de Fem Vendrell. Aquesta formació va presentar el passat 30 d'agost la seva candidatura a l'alcaldia, en la persona de Mar Vázquez. La llista compta amb el suport del PDeCAT, formació de la qual Vázquez n'és militant.

Però les executives nacionals d'Ara i el PDeCAT van acordar l'octubre crear una plataforma per concórrer plegats a les municipals. Això obliga a arribar a una entesa a les dues formacions en llocs com el Vendrell, on s'han presentat ja dues candidates. En cas que no s'arribés a un acord, només una de les llistes podria presentar-se com a representant del Pacte Local.

Mar Vázquez ha afirmat a aquest diari que les dues formacions es troben en negociacions per mirar d'arribar a una entesa. Als comicis del 2019, Ara el Vendrell va obtenir 306 vots (2,08%), quedant molt lluny dels mínims necessaris per entrar al consistori.