L'Arboç analitzarà l'ADN dels excrements de gos que es trobin al carrer.

L'Arboç analitzarà l'ADN dels excrements de gos per multar els propietaris

Prèviament s'ha de fer una analítica de sang als animals, censar-los i posar-los xip

L’Ajuntament de l'Arboç engegarà una nova campanya per evitar l'incivisme amb els excrements de gos al carrer que no es recullen. El consistori ha explicat que es recolliran els excrements que es trobin a la via pública, s'analitzarà el seu ADN i es contrastarà amb la base de dades, per sancionar el seu propietari. A més a més, aquest haurà de pagar el cost de l'anàlisi de l'ADN.

Per poder fer aquesta campanya, l'Ajuntament ha apuntat que destinarà 25.000 euros del pressupost municipal per aquest 2019 i es modificaran les ordenances per obligar els propietaris de gossos a censar-los, posar el xip identificatiu i realitzar una analítica de sang a l'animal, per així tenir controlats els ADN. L'anàlisi el farà l'empresa Vetgenomics, que està especialitzada en la identificació genètica en animals, i que s'ubica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La Brigada Civil de Protecció Animal

El projecte serà presentat el pròxim dimarts 19 de febrer a les 19.30 hores a l'Auditori Municipal, conjuntament amb la presentació de la nova Brigada Civil de Protecció Animal. Aquesta brigada serà la que haurà de conscienciar la població sobre la campanya d'anàlisi d'ADN, a través d'una campanya informativa al carrer que es farà en coordinació amb la policia local de l'Arboç. La brigada forma part de l'ONG Defensa Animal Rescue (DAR).

A la campanya s'explicaran als ciutadans les modificacions de l'ordenança i les noves obligacions dels propietaris de gossos. També seran ells els que recolliran les mostres que puguin trobar a la via pública. Per donar forma a la brigada civil, des del consistori busquen voluntaris que hi vulguin dedicar una part del seu temps. Així, els interessats han d'enviar un mail amb les seves dades al correu brigada.cpa@gmail.com. Des de l’Ajuntament afegeixen que, en paral·lel, també s’estan estudiant altres propostes per acabar amb altres actituds incíviques.