L'Arboç i la Caixa signen un conveni d'ajuts d'urgència social

Estan enfocats a famílies amb pocs recursos econòmics

L’Ajuntament de l’Arboç i l’Obra Social de la Caixa han signat un conveni de col·laboració segons el qual l'entitat bancària aportarà 3.500 euros per un paquet d'ajudes d'urgència social destinat a famílies vulnerables d'aquest municipi. Els projectes inclosos són diversos, entre els quals destaquen ajuts per a pagar els llibres de text per a les famílies desfavorides, ajuts per a pagar les despeses dels subministraments bàsics —aigua, llum i gas— per a les famílies que no disposen de recursos suficients per afrontar-les, ajuts per al banc d’aliments, o ajuts per al Centre Obert del municipi.

Amb aquest conveni, que s'ha signat durant la present setmana, es volen millorar determinades situacions de necessitats puntuals, urgents i bàsiques, en què es poden trobar les famílies que no disposen de recursos econòmics suficients per afrontar-les i no estan en condicions d’aconseguir-los o rebre’ls d’altres fonts. «La col·laboració que s’ha establert amb l’Obra Social de la Caixa representa un important suport econòmic per als Serveis Socials Bàsics de l’Arboç», segons han apuntat des del consistori.

  

Subvencions del transport públic pels universitaris

Fa unes setmanes, l'Ajuntament de l'Arboç també va anunciar que  se subvencionarà part del cost del transport públic als estudiants universitaris que cursin els seus estudis en universitats públiques. Els requisits per ser beneficiaris d’aquesta subvenció són estar empadronats al municipi amb una antiguitat mínima d’un any, haver cursat graus universitaris a les universitats públiques el darrer any, i haver superat com a mínim el 75% dels crèdits del curs anterior.

La quantitat màxima per sol·licitant és de 300 euros i variarà en funció de la distància del centre universitari, el nombre de crèdits matriculats i del nombre de crèdits aprovats el curs anterior, segons ha informat l'Ajuntament de l'Arboç.  En total, i com a màxim, l’import que l’Ajuntament dedicarà a aquesta subvenció és de 7.500 euros. La previsió és que la convocatòria per optar a la subvenció s’obri el pròxim mes d'octubre.