L'àrea de reciclatge d'emergència del costat del CAP de l'Arboç.

L'Arboç clausura una àrea de reciclatge d'emergència que s'havia convertit en un abocador incontrolat

A l'espai s'hi posaran diversos mòduls que serviran per ampliar el CAP

L'Ajuntament de l'Arboç ha clausurat des d'aquest diumenge 1 de maig l'àrea de reciclatge d'emergència situada al costat del CAP. Segons el consistori, són diversos els motius que han dut a aquesta decisió. Un d'ells és el «mal ús continu» de l'àrea, que l'havia convertit en «un punt d'abocament incontrolat de deixalles sense reciclar».

Aquest mal ús per part «d'algunes persones» estava comportant «problemes de salubritat, brutícia i molèsties al veïnat». Una situació agreujada pel fet que l'àrea estava situada al costat mateix del CAP. Si el punt no fa la seva funció de reciclatge, això acaba encarint el cost de la recollida municipal, afegeixen des de l'Ajuntament. 

Per aquest motiu, el consistori ha començat una campanya de sensibilització per revertir accions com aquesta i incentivar el reciclatge. Es realitzarà a través de cartells informatius, díptics i amb accions a les escoles del municipi, per educar els més joves.

Mòduls per ampliar el CAP

No ha estat aquest, però, l'únic motiu que ha portat a la clausura de l'àrea d'emergència. Un altre és la primera fase de l'ampliació del Centre d'Atenció Primària (CAP), que comportarà la instal·lació de mòduls en aquest espai. L'ampliació ha de servir perquè els sanitaris ofereixin un millor servei, s'ampliï el nombre de visites i evitar la saturació de les actuals instal·lacions.

A l'Arboç encara queda activa l'àrea de reciclatge d'emergència que hi ha a l'antic camp de futbol municipal. El seu ús està limitat a les persones que, de forma excepcional, no poden treure els residus en l'horari establert en el porta a porta. A l'àrea d'emergència també és necessari separar la brossa per fraccions, tal com recorden des del consistori.

Per als residus voluminosos, cal utilitzar els serveis de la deixalleria comarcal, situada al Camí de la Cometa, entre el Vendrell i Bellvei. El seu horari és de dilluns a divendres de 09.00 a 13.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores. Els dissabtes funciona 09.00 a 12.00 hores i de 15.00 a 17.00 hores.