Rua de Carnaval de l'Arboç.

L'Arboç ja té data per a la recuperada rua de Carnaval del 2022

Els criteris s'han unificat amb els altres municipis del Penedès Marítim

Si tot va bé, la rua de Carnaval tornarà als carrers de l'Arboç el pròxim any 2022. Des de l'Ajuntament arbocenc han avançat que la tradicional rua, que no es va poder celebrar aquest 2021, tindrà lloc el diumenge 27 de febrer. La sortida serà a les dotze del migdia, segons s'ha acordat amb la resta de municipis del Penedès Marítim.

Els criteris per dur a terme aquesta celebració s'han consensuat entre els diferents municipis que conformen el Penedès Marítim. Aquests són els del Vendrell, Calafell, Cunit, Cubelles i l'Arboç. Una reunió mantinguda el passat 26 d'octubre va servir per fixar les línies bàsiques que hauran de seguir les rues del 2022.

Criteris per al Carnaval 2022

Així, s'ha establert que hi haurà un límit de grups participants (50) i de membres que pot tenir cada grup (120). Tots hauran de dur mascareta durant el recorregut i no podran ingerir alcohol durant la concentració. S'està estudiant que els més grans de dotze anys hagin de presentar el passaport Covid.

Altres acords que s'han pres han estat els de fixar els horaris d'inici de cada municipi i evitar la música masclista. Cada municipi gestionarà les inscripcions per a la seva rua, i es preveu que aviat s'informi dels tràmits que cal fer i les dates. El Carnaval està previst per a l'últim cap de setmana del mes de febrer. 

Recuperar la celebració

Els cinc municipis que conformen el Penedès Marítim han mostrat la voluntat de recuperar aquesta celebració després d'un any d'absència. Tot anirà lligat a l'evolució de la situació sanitària, que en aquests moments està controlada. El Carnaval va ser un dels últims esdeveniments massius que es va poder fer abans de l'esclat de la pandèmia, el març del 2020. 

Rua de Carnaval del Vendrell.
Hi haurà una limitació de grups participants i dels membres que pot tenir cada grup. | Ajuntament del Vendrell