El carrer Major de l'Arboç.

L'Arboç desplega una xarxa de fibra òptica per unir tots els edificis municipals

L'actuació s'engloba en el pla per a la digitalització de les administracions públiques

L'Ajuntament de l'Arboç ha desplegat una nova xarxa de fibra òptica que uneix tots els edificis municipals. Es tracta d'una xarxa de 1.000 Mbps de velocitat que uneix edificis com l'Ajuntament, la Casa de Cultura, l'escola de Sant Julià i la Biblioteca, entre altres equipaments.

Això permet «una millora significativa de la gestió i l'assistència de tots els centres des d'un únic punt», segons expliquen des del consistori. Es tracta d'un sistema «molt més ràpid, barat i eficient i amb molta més capacitat d’intercanvi de dades, que ja està instal·lat i operatiu», afegeixen.

Pla per a la digitalització de les administracions

L'actuació s'engloba en el pla per a la digitalització de les administracions públiques 2021-2025 (agenda 2030). Un pla impulsat pel Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, que l'Ajuntament està executant per esdevenir «una administració totalment adaptada a l'entorn digital».

Dins de l'execució d'aquest pla, la corporació municipal ha impulsat diverses accions de millora. Entre elles destaca la posada en marxa de la firma biomètrica a l'Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). També l'adaptació i utilització d'eines Cloud que faciliten el teletreball i redueixen el consum energètic municipal.

Són eines que ajuden a conciliar feina i família, renovar els equips informàtics municipals i millorar la seguretat de tot el sistema digital.