Un camió de recollida de residus.

L'Arboç detecta una baixada en els percentatges de reciclatge els últims anys

Va ser el primer municipi de la comarca que va implementar la recollida porta a porta

L'Ajuntament de l'Arboç ha detectat un descens en els percentatges de reciclatge dels últims anys. El municipi va ser el primer del Baix Penedès que va implementar la recollida de residus porta a porta. Això ha fet que, durant molts anys, hagi estat dels que assoleix millors índexs de reciclatge de la comarca.

Amb tot, la tendència ha començat a anar a la baixa, segons l'Ajuntament, cosa que ha provocat preocupació en el govern local. Per revertir aquesta situació, s'ha anunciat la posada en marxa d'una campanya de sensibilització dirigida a totes les famílies. L'objectiu és millorar l'eficiència del servei porta a porta.

Dirigida als més joves

La campanya, que rep el nom de 'A l'Arboç residu zero', vol aclarir els dubtes que els ciutadans puguin tenir. Va dirigida, principalment, als joves, perquè aquests arrosseguin les seves famílies. Així, està previst que es reparteixin tríptics informatius a les escoles i instituts, per treballar el tema a les classes. 

Als tríptics s'explica a quin cubell s'han de dipositar els diferents residus. També s'informa de l'horari de recollida i els dies que cal treure cada cubell. L'Ajuntament va modificar fa un any i mig els horaris de recollida i la ubicació de la deixalleria mòbil.

Fa pocs dies també va decidir eliminar l'àrea de reciclatge d'emergència situada al costat del CAP, pel seu mal funcionament. Des de l'equip de govern recorden que com millor es recicli, més en reduirà la taxa d'escombraries. L'Ordenança de Civisme estipula que no respectar les franges horàries i no reciclar pot comportar sancions de fins a 150 euros. 

La idea és que, amb totes aquestes mesures, s'incentivi la població per incrementar les xifres de reciclatge. Des de l'Ajuntament van avançar fa unes setmanes que delegaran la recollida de residus al Consell Comarcal del Baix Penedès. Això es farà quan s'aprovi el nou contracte comarcal que s'ha de licitar aquest any.