El CAP de l'Arboç.

L'Arboç preveu més metges al CAP per la nova acreditació de l'Hospital del Vendrell

Esperen un augment de facultatius, així com d'inversions tecnològiques i en infraestructures

L'Ajuntament de l'Arboç ha celebrat la recent acreditació de centre docent que s'ha donat a l'Hospital del Vendrell, i preveu que aquest fet tindrà un impacte positiu en el CAP del municipi, que també depèn de la Xarxa Sanitària Santa Tecla. L'acreditació rebuda per l'hospital vendrellenc suposa que es podran formar al centre metges especialistes (MIR), que en una primera fase seran de Medicina Familiar i Comunitària, una de les més demanades al territori. 

Des de l'Arboç valoren positivament que aquest fet suposi la incorporació de sis metges cada any per fer aquesta formació, amb la possibilitat que aquesta xifra pugui acabar arribant fins als deu. Un cop finalitzin el MIR, aquests facultatius podran escollir la formació i l'hospital on especialitzar-se. Amb això, el centre comptarà amb una borsa de professionals formats al mateix hospital.

L'Arboç demana més metges a l'ABS

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, i la regidora de Benestar Social i Sanitat, Montserrat Pérez, s'han mostrat esperançats que aquest fet tingui un impacte «positiu pels usuaris del CAP de l'Arboç», preveient que hi hagi un augment de facultatius. En aquest sentit, des del consistori recorden els anys que fa que demanen que s'ampliïn els serveis sanitaris de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Arboç per poder oferir un millor servei. Igualment, esperen que aquesta acreditació vagi seguida «de noves inversions tecnològiques i en infraestructures»

El mateix director de l'Hospital del Vendrell, Josep Mercadé, ja va apuntar quan es va donar el reconeixement al centre que aquest permetria «dotar a mitjà termini els dispositius de primària del Vendrell, Calafell i l'Arboç de més facultatius de medicina familiar». Per la seva banda, el director de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Josep Maria Adserà, va destacar que l'acreditació ha estat possible «gràcies a la feina dels seus professionals i a la seva atenció de qualitat des del primer dia que es va obrir el centre». L'Hospital del Vendrell va obrir les seves portes el 2005.