El carrer Major de l'Arboç.

L'Arboç impulsa la segona edició de les Arbocetes per comprar al comerç local

Cada família rebrà entre vint i 50 euros en funció dels membres

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de l'Arboç posa en marxa la campanya de descomptes al comerç local mitjançant les Arbocetes. Sota el nom de 'L'Arboç és centre comercial, el nostre comerç, el millor regal', es busca incentivar la reactivació del petit comerç, els serveis i l'hostaleria.

L'edició del 2020 va tenir un gran èxit, fins al punt que es va haver d'ampliar dos mesos respecte al calendari inicial. Al final, més de 1.600 famílies van fer ús d'aquests vals de descompte, deixant una injecció de 86.000 euros al comerç arbocenc.

En circulació 65.000 Arbocetes

Aquesta segona edició es posa en marxa el 20 de desembre i s'allargarà fins al 7 de febrer del 2022. Es posaran en circulació 65.000 Arbocetes, la moneda local que es pot fer servir als comerços adherits a la campanya. S'entregaran a totes les famílies del municipi, per un valor d'entre vint i 50 euros, segons els membres de la unitat familiar.

Des de l'Ajuntament han explicat que hi haurà quatre tipus de vals, tots ells de cinc euros. Es diferenciaran segons la seva tipologia, amb els d'alimentació, els de salut i estètica, els del comerç al detall, i els de la restauració. Aquesta última categoria s'ha incorporat en aquesta edició.

Un impacte de més de 100.000 euros

El consistori calcula que la campanya tindrà un impacte de més de 100.000 euros al comerç local. Per aconseguir les Arbocetes, un membre de cada família les podrà recollir a partir del 16 de desembre. Segons on estigui empadronat ho haurà de fer a la Casa de Cultura o al Poliesportiu Municipal.

Serà indispensable mostrar un document d'identitat. Aviat s'informarà dels horaris de recollida. També es podran demanar per Internet a través de la pàgina web de l'Ajuntament de l'Arboç, on constaran els comerços adherits.

Campanyes com aquesta s'estan duent a terme en molts dels municipis de la zona, com el Vendrell, Calafell o Cunit. El seu èxit ha impulsat els ajuntaments a repetir-les al llarg de l'any.