L'Arboç commemora els 50 anys de la mort de l'Abat Escarré

Dom Aureli Maria Escarré és fill il·lustre de la població

L'Arboç commemora aquest diumenge 21 d'octubre els 50 anys de la mort de Dom Aureli Maria Escarré, el que va ser pare abat del monestir de Montserrat entre els anys 1941 i 1961. L'Abat Escarré, com era conegut, és fill il·lustre del municipi, i una persona de molta rellevància a la Catalunya de postguerra. Els actes d'homenatge començaran a les onze del matí amb una taula rodona a l'Auditori Municipal sota el títol de 'La figura de l'abat, història i el seu llegat', presentada per Candida Rosa Jané.

La taula rodona comptarà amb la presència de Joan Maria Mayol, rector del Santuari de Santa Maria de Montserrat, Joan Vallvé, amic personal de la família de l’abat, i Montserrat Escarré, neboda de l’abat. A dos quarts d'una del migdia es farà una missa a l'església de Sant Julià, amb la participació de la coral Ressò de l'Arboç i de diversos representants del monestir de Montserrat.

Ofrena floral al monument de l'abat

Després de la missa, la celebració es traslladarà a la plaça de la Badalota, on a les 13.30 hores es farà una ofrena floral al monument que hi ha a l'Abat Escarré, al mateix temps que els Minyons de l'Arboç fan un pilar d'homenatge. Per tancar els actes, els exdansaires de l'Esbart Sant Julià que van visitar l'Abat Escarré a l'hospital de Cuggiono, a prop de Milà, rememoraran aquest moment, fent una ballada de la sardana «Recordant l'abat», de Pau Sicart. 

Aquest últim acte serà, amb tota probabilitat, el més emocionant dels que es duran a terme en honor a l'Abat Escarré. Tots els actes d'aquest diumenge 21 d'octubre són organitzats per l’Ajuntament de l’Arboç i la Parròquia de Sant Julià, amb la col·laboració de l’Abadia de Montserrat, el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions, la coral Ressò de l’Arboç, els Minyons de l’Arboç i l’Esbart Sant Julià de l’Arboç.