Els impulsors de l'Associació Raúl Nieves.

L'associació Raúl Nieves de lluita contra el càncer infantil es presenta a Bellvei

L'entitat va néixer el 2017, per mantenir la voluntat de Raúl Nieves

L'Associació Raúl Nieves de lluita contra el càncer infantil farà el seu acte de presentació a la província de Tarragona aquest dissabte 16 de novembre, al pavelló municipal de Bellvei (Baix Penedès). Aquesta associació va néixer el 2017 per fer realitat el somni de Raúl Nieves, un jove que va morir el 2015 amb 35 anys d'edat a causa d'un limfoma de Hodgkin. Un cop superada la seva pèrdua, un grup de familiars, encapçalats per la seva mare, Pepa Doblado, van impulsar el projecte.

«El Raúl tenia molta relació amb els nens i l'esport, era professor d'educació física a l'escola Abat Oliva de Barcelona, on també hi feia les extraescolars», explica Doblado a TarragonaDigital. «Ja feia temps que tenia la intenció de començar algun projecte d'ajuda als infants amb càncer, més centrat en l'acompanyament a les famílies i els petits», però la malaltia ho va truncar. Ara, des de Bellvei, on la seva mare s'ha instal·lat, diversos familiars han fet realitat la seva idea.

 

Col·laboració amb dos projectes

L'associació neix amb la idea de col·laborar especialment en dos projectes. Per una banda, aportarà fons als projectes d'investigació del càncer infantil que desenvolupa l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Per l'altra, ajudaran la Fundació Cors Units a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. «Lamentablement hi ha poques aportacions estatals en la lluita contra el càncer infantil, i la majoria de recursos provenen de les famílies o d'empreses solidàries», apunta Doblado.

Presentació a Tarragona

L'associació Raúl Nieves, que està domiciliada a Bellvei però actua a tota Catalunya, va néixer el 2017 i va fer una primera presentació a Barcelona. Amb l'acte d'aquest dissabte a Bellvei es presentaran en societat a Tarragona. El pavelló municipal acollirà l'esdeveniment a partir de les deu del matí, que compta amb el patrocini de l'empresa FM Logístics i la col·laboració de l'Ajuntament de Bellvei. Hi haurà un vídeo promocional de l'associació i la intervenció de Pepa Doblado, la presidenta. 

Després, hi haurà diferents activitats per a grans i petits, com ara pinta cares, globoflèxia i la presència de personatges de Disney. L'entrada solidària, de cinc euros, es pot adquirir el mateix dia, i dona dret a un esmorzar i un número per prendre part a una rifa, on se sortejaran un menú per a dues persones a la Braseria La Muga de Bellvei, i una degustació de tres vins i cinc formatges a la Botiga de Xerigots de Vilafranca del Penedès, també per a dues persones.