El Govern pren mesures per millorar les condicions dels aturats

L'atur baixa al Vendrell aquest octubre després de dos mesos de pujades

La taxa d'aturats al municipi se situa en el 15,3%, lleugerament per sobre de la taxa comarcal

El mes d'octubre s'ha tancat amb una lleugera baixada d'aturats al Vendrell, després de dos mesos de pujades. Actualment són 2.635 els vendrellencs que estan inscrits a l'atur, per 2.681 que hi havia a finals de setembre, segons dades de l'Eina Espai Empresarial. La taxa de parats al municipi se situa ara en el 15,3%, lleugerament per sobre de la taxa comarcal, que és del 14,4%.

Des de principis d'any, el nombre d'aturats al Vendrell ha caigut en més de 300 persones. Això suposa que els 2.635 ciutadans que ara mateix estan a l'atur sigui la xifra més baixa en un mes d'octubre des del 2007. De fet, és una xifra molt similar a la que hi havia l'octubre del 2008 (2.653), en els primers compassos de la crisi econòmica.

En els anys posteriors, la taxa d'atur experimentaria una gran crescuda al municipi, arribant als 4.700 parats a finals del 2013 (un 29%). Posteriorment va anar baixant progressivament fins a arribar als 2.991 de finals del 2019. La irrupció del coronavirus, i les restriccions que es van imposar, van tornar a disparar els aturats fins a fregar la xifra dels 4.000 el 2020.

La tendència des d'aleshores ha estat clarament a la baixa, tot i que el descens s'ha anat alentint aquest 2022. Fins al punt que els dos últims mesos s'havien tancat amb lleugeres pujades en el nombre d'aturats. Una situació que s'ha revertit aquest mes d'octubre. 

Més contractacions que el 2021

Pel que fa a les contractacions, l'acumulat entre el gener i l'octubre d'aquest any suma 9.757 contractacions. Representa un creixement del 21% respecte al mateix període del 2021, segons apunten des de l'Eina. La mitjana d'aquest any és de 976 contractacions cada mes, la xifra més elevada des del 2007.

No s'ofereixen, però, quin tipus de contractes són i la durada que aquests tenen. Cal recordar que un dels principals problemes del municipi és que una gran majoria dels contractes són de curta durada. Una situació que va estretament lligada amb la preponderància del turisme com a motor econòmic.