Membres de la candidatura de Podem el Vendrell.

Podem es compromet a fer una auditoria a l'Ajuntament del Vendrell si governa

La formació que encapçala Òscar Blasco presenta les principals propostes del programa electoral

Podem el Vendrell manté el compromís d'engegar una auditoria a l'Ajuntament del Vendrell si forma part del govern municipal que surti de les eleccions del pròxim 26 de maig. Així ho ha anunciat el seu cap de llista, Òscar Blasco, en una trobada amb els mitjans feta aquest dilluns 6 de maig. Blasco creu que és necessari impulsar aquesta auditoria «sobre el deute i els contractes que té l'Ajuntament» i recorda que ja es va aprovar una moció del seu partit «per fer aquesta auditoria fa tres anys, però el govern no ho ha dut a terme».

Blasco també ha remarcat que va ser el seu grup municipal el que va donar a conèixer que hi havia diversos contractes de l'Ajuntament que estaven en situació irregular, a principis de l'actual mandat. Posteriorment, el govern ho va reconèixer, apuntant que ja s'estava fent una tasca per regularitzar-los. Aquesta és una de les iniciatives que el partit lila porta al seu programa electoral per aplicar en cas que formin part del pròxim govern local.

Propostes del programa electoral de Podem

Òscar Blasco ha repassat altres de les propostes del programa, entre les quals també hi ha la de fer una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) perquè les plataformes puguin presentar mocions als plens municipals. La formació també manté la seva intenció de remunicipalitzar serveis, amb la qual cosa «una de les prioritats serà aturar el contracte del servei de neteja».

Donar més importància als pressupostos participatius, «fent pedagogia abans entre els ciutadans», aplicar sancions a bancs que tinguin pisos buits, regular el preu del lloguer —que segons Blasco ha pujat «un 7% al Vendrell els últims mesos»—, i augmentar la dotació pels Serveis Socials són altres de les propostes del partit. Una altra de les iniciatives és fer un Centre Municipal de Cultura adreçat a tots els ciutadans, però especialment als joves, «amb espais polivalents per destinar a les arts plàstiques i a la música».

Els primers llocs de la llista

Podem ha aprofitat la trobada d'aquest dilluns per presentar alguns dels noms que acompanyen a la llista als actuals dos regidors, Òscar Blasco i Verónica Moreno, que tornen a encapçalar la candidatura. Així, en els primers llocs també hi ha Sònia Crespo, provinent del món de l'hostaleria i especialitzada en temes d'habitatge, Raúl Martos, que treballa a l'àmbit ferroviari i és activista sindical, i Paola Gentile, que és professora de dansa i prové del moviment del 15-M.