Mossos d'Esquadra

Es disparen els robatoris a l'interior d'habitatges al Vendrell

Urbanitzacions i segones residències, les més afectades

Els robatoris a l'interior d'habitatges han registrat un destacat increment al Vendrell durant l'últim any. La Junta de Seguretat Local celebrada aquest dimarts 30 de juliol a l'Ajuntament, amb la presència de policia local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Bombers, ha certificat que les xifres han tingut un repunt l'últim any, entre el juliol del 2018 i el juliol del 2019.

Un increment del 23%

En total, els últims dotze mesos hi ha hagut 544 robatoris a l'interior d'habitatges, una xifra que suposa un augment del 23% respecte a l'any anterior. La majoria d'aquests robatoris s'han produït a les urbanitzacions del municipi i a les segones residències, una situació que ha generat preocupació entre les autoritats. «És una cosa que ens preocupa i hi estem molt a sobre», ha explicat l'inspector dels Mossos Joan Mulet.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, també ha remarcat la intenció de «posar l'accent» en aquesta tipologia de delicte per millorar els resultats en els pròxims mesos. Per això, des dels Mossos d'Esquadra insisteixen que cal treballar «en la prevenció», tenint «una presència policial més gran al carrer» i treballant «de forma coordinada amb la policia local». Els autors d'aquests robatoris són tant de la mateixa comarca com vinguts d'altres zones del país. 

Una comarca amb un parc immobiliari molt gran

L'augment de robatoris en habitatges s'ha deixat notar molt els últims mesos a diferents municipis de la comarca, com ara la Bisbal del Penedès, on es va aprovar una moció demanant que es prenguin mesures per fer front a aquest problema. Les autoritats reconeixen que el fet de tenir un parc immobiliari molt gran, amb moltes urbanitzacions i segones residències, és una de les causes d'aquesta situació.

Aquest increment de robatoris a l'interior d'habitatges ha estat el causant de l'increment global de fets delictius que hi ha hagut al Vendrell l'últim any. En total s'han recollit 2.940 denúncies relacionades amb fets penals, el que suposa un augment del 20% respecte a l'any anterior. Els dispositius contra el tràfic de drogues han seguit tenint una rellevància important. Des del consistori també s'ha destacat la detenció de dues persones el passat dimecres 24 de juliol, que eren responsables d'onze robatoris violents a gent gran a la zona del Tancat. El nombre de detencions en aquests dotze mesos ha estat de 419.