Interior de l'antic mercat de Segur de Calafell.

Avancen les complicades obres de rehabilitació de l'antic mercat de Segur de Calafell

El consistori impulsa els treballs de forma subsidiària, amb un cost de 429.000 euros

Les obres de rehabilitació de l'antic mercat de Segur de Calafell avancen segons el calendari fixat. Així ho afirmen des de l'Ajuntament, que és qui impulsa de forma subsidiària els treballs. Des del consistori admeten que és un projecte «molt complicat», que s'havia agreujat per les diferents comunitats de propietaris que hi havia a l'edifici.

Aquesta situació havia retardat una intervenció que era molt necessària, ja que l'antic mercat es trobava en un estat deplorable. Despreniments a la façana, incendis a l'interior o acumulació de deixalles eren alguns dels problemes que hi havia. El sostre del soterrani estava apuntalat, ja que presentava nombroses deficiències.

La part exterior, gairebé enllestida

Finalment, el passat desembre es van poder començar els treballs de rehabilitació. Segons fonts municipals, la part exterior està pràcticament enllestida, i les obres segueixen a la part interior. Són executades per l'Ajuntament de Calafell de forma subsidiària, amb un cost de 429.000 euros.

Després es repercutirà als diferents propietaris mitjançant quotes. El regidor de Territori, Miguel Àngel Perín, afirma que amb les obres també es preserva l'interès públic, perquè part de l'edifici és de propietat municipal. A més es rehabilitarà «la servitud de pas públic de vianants que uneix la carretera de Barcelona i el carrer del Baixador», segons el regidor.

L'edifici de l'antic mercat de Segur es va construir el 1974. Tot i que es va retolar com a municipal, la finca era privada, però el consistori es va fer càrrec d'espais d'ús comú, com els lavabos i les zones de pas. Uns espais que representaven un 8% de la planta del mercat i un 0,2% de tot l'edifici.