Bàrbara Peris.

L'AVP-FIC es tornarà a presentar al Vendrell, amb Bàrbara Peris com a cap de llista

L'actual regidora de Turisme i Platges ha confirmat la seva candidatura a les municipals del 2023

Bàrbara Peris serà la cap de llista de l'Agrupació Veïnal de les Platges (AVP) a les eleccions municipals del Vendrell del 2023. Així ho ha confirmat la mateixa Peris després que la Federació d'Independents de Catalunya (FIC) hagi celebrat una trobada al Vendrell aquest dissabte. D'aquesta manera, l'AVP es tornarà a presentar sota el paraigua de la FIC als comicis locals del Vendrell.

Peris ha explicat que el partit es troba en plena fase d'elaboració de la llista electoral, que ha d'estar feta a finals de febrer. En l'acte celebrat aquest dissabte al Centre Cívic l'Estació, la FIC ha anunciat diverses de les candidatures que ja són oficials a tota Catalunya. Al Baix Penedès, a més del Vendrell, també se'n presentarà una a Bellvei.

Un regidor el 2019

L'AVP-FIC es va estrenar a les municipals del 2019, com un projecte que aglutinava ciutadans de les platges i les urbanitzacions del Vendrell. Amb Seve Galván com a cap de llista, la formació va aconseguir prop de 900 vots, que li van permetre obtenir un regidor. Galván, però, només va durar dos mesos al consistori, abans de renunciar l'agost del 2019.

El seu lloc el va ocupar la número dos a la llista, Bàrbara Peris, que ha liderat la formació des d'aleshores. Quan això va succeir, el partit ja havia signat un acord de govern amb el PSC i Cs. Peris s'ha fet càrrec durant aquest mandat de les carteres de Turisme, Platges i Cohesió Territorial.

Des del primer moment ja van sorgir divergències dins de l'AVP, amb dos sectors que mantenien visions contraposades. El febrer del 2020, una part dels membres del partit es van escindir i van formar una nova plataforma. Així va ser com va néixer el Moviment Veïnal de les Platges i les Urbanitzacions (MVP).  

La candidatura de Peris se suma a les d'Alfons González (SP-ERC), Josep Maria Llasat (Junts), Yolanda López (Podem) i Israel Carrión (SOMI). També han anunciat que es presentaran Lídia Rodríguez (Ara), Mar Vázquez (Fem Vendrell) i Joan Maria Diu (Convergents). Aquests tres projectes s'haurien d'entendre, però, en el marc del pacte entre Ara i el PDeCAT.