Pla mitjà d'una infermera preparant una dosi de la vacuna Janssen a l'interior del bus del Banc de Sang a Alcanar

El Baix Penedès acaba l'agost amb la Covid en vies de control i un 64% de la població vacunada

La comarca ha baixat del risc de rebrot molt alt per primer cop en dos mesos

El Baix Penedès acaba la temporada de vacances amb el coronavirus en vies de ser controlat. Les dades del Departament de Salut d'aquest dimecres 1 de setembre indiquen que la comarca ha baixat del risc de rebrot molt alt per primer cop en dos mesos. Els 183 punts que marca ara estan molt lluny del màxim de 1.257 punts que es va marcar el 13 de juliol.

Aquella segona setmana de juliol es van detectar fins a 500 casos de coronavirus en set dies, rècord absolut de la pandèmia. Des de finals de juliol, la corba de contagis va tornar a baixar, fins a arribar als 97 casos detectats l'última setmana. L'índex de reproducció se situa en 0,80, amb la qual cosa els indicadors seguiran baixant els pròxims dies.  

Forta baixada al Vendrell i Calafell, i repunt a l'Arboç

Per municipis es pot veure que el Vendrell i Calafell han experimentat una forta caiguda de contagis les últimes setmanes. Al Vendrell, els 28 contagis dels últims set dies situen el risc de rebrot en 134 punts i la incidència acumulada (IA) en 74. A Calafell, s'han detectat 27 casos, amb una  IA que ronda els 100 punts i un risc de rebrot de 201.

Per contra, l'última setmana hi ha hagut un repunt a l'Arboç, que ha passat dels sis casos de la setmana anterior als quinze de l'última. Actualment és el municipi de la comarca que té una incidència acumulada més alta els últims set dies (272). En el conjunt de la comarca, la positivitat de les proves està al 6,90%, després d'haver marcat un màxim del 20%.

Quatre defuncions durant l'agost

El descens de contagis es tradueix en una baixada d'hospitalitzacions. Actualment hi ha vuit persones del Baix Penedès ingressades per la Covid, quan el màxim d'aquesta onada van ser 24. Lamentablement, s'han produït quatre defuncions durant el mes d'agost, després de gairebé quatre mesos sense haver de lamentar morts relacionades amb el coronavirus.

Avança la vacunació

Tot plegat en un context on la vacunació segueix avançant, tot i que ha reduït el seu ritme l'últim més. Al Baix Penedès ja hi ha un 64% de la població amb la pauta completa —67.493 persones—, una xifra una mica per sota del 67% de la mitjana catalana. Si només es compten els més grans de setze anys, el percentatge de vacunats totals puja al 76%.