Vista del Vendrell.

El Baix Penedès acollirà les seus dels Serveis Territorials d'Empresa i Drets Socials de la Vegueria

Els serveis de la Vegueria del Penedès es desplegaran al llarg d'aquest mateix any

El Baix Penedès acollirà les seus dels Serveis Territorials d'Empresa i Drets Socials de la Vegueria del Penedès. Així ho ha anunciat aquest divendres el secretari de Governs Locals i Relacions amb l'Aran, David Rodríguez, en una visita a la comarca. La intenció de la Generalitat és que els serveis estiguin desplegats abans d'acabar l'any.

El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ja va avançar fa una setmana que s'anunciaria aviat el repartiment dels vuit serveis pel territori. Cadascuna de les quatre comarques de la Vegueria del Penedès acull la seu de dos serveis. En el cas del Baix Penedès, aquests s'ubicaran a la capital, el Vendrell, en locals que ha d'oferir l'Ajuntament.

Cada oficina compta amb un nombre concret de funcionaris, que en el cas del de Dret Socials, per exemple, són una trentena. Alquézar va apuntar que no són noves places, sinó que aquests funcionaris ja treballen actualment als serveis territorials de Tarragona o Barcelona. Amb el desplegament dels serveis del Penedès, passaran a formar part d'aquesta delegació.

Taula de treball Generalitat-comarca

La visita de David Rodríguez al Vendrell també ha servit per definir el calendari de sessions de treball entre la comarca i la Generalitat. Unes sessions que han de servir per donar resposta a les peticions que va fer el territori l'any passat. La taula servirà per avançar temes en cada àmbit, perquè hi hagi «més sensibilitat de cada conselleria per incloure-ho al pressupost», segons Rodríguez.

De moment ja s'ha confirmat que els consellers d'Empresa, Interior i Presidència visitaran el Baix Penedès abans de l'estiu. Rodríguez també ha avançat que el Baix Penedès s'incorporarà al projecte ocupacional 'Treball a les set comarques', del SOC. Igualment, s'ha anunciat un increment de la dotació de Mossos i Bombers per a la comarca.

Des del Consell Comarcal, el seu president, Joan Sans, ha qualificat la reunió de «molt positiva».

El secretari de Governs Locals, David Rodríguez, en una visita al Vendrell.
David Rodríguez ha avançat quins serveis territorials acollirà el Baix Penedès. | BP Diari