Accés a l'Hospital del Vendrell.

El Baix Penedès comença a reduir els ingressos hospitalaris per Covid-19

El 5 d'agost es va notificar la primera defunció en quatre mesos relacionada amb la malaltia

Notícies esperançadores les que arriben des dels centres assistencials del Baix Penedès. El descens de contagis de coronavirus que persisteix durant les últimes tres setmanes ja comença a tenir els seus efectes en el nombre d'ingressats.

L'últim informe del Departament de Salut especifica que ara mateix hi ha quinze persones ingressades a la comarca per la Covid. Això suposa un descens respecte a les 24 persones ingressades que hi havia fa una setmana. També marca un canvi de tendència després de quatre setmanes seguides d'increment d'ingressos.

Primera defunció en quatre mesos

El descens d'ingressos és una realitat a tot el país, tot i que encara no es nota a les UCI. La notícia negativa al Baix Penedès és que el passat 5 d'agost es va notificar la primera defunció en quatre mesos relacionada amb el coronavirus. Des del 9 d'abril que no hi havia cap mort atribuïble a la Covid a la comarca.

El descens de positius es manté constant, encara que ha reduït la velocitat de caiguda els últims dies. El Baix Penedès ha detectat 246 positius els últims set dies, una cinquantena menys que la setmana anterior. El risc de rebrot està situat als 454 punts, amb una RT de 0,87.

La incidència acumulada els últims set dies és de 236 casos per cada 100.000 habitants. L'Arboç segueix tenint la taxa més elevada (453), seguit de Santa Oliva (271), el Vendrell (257) i Calafell (257). Per contra, Albinyana, Sant Jaume dels Domenys i Masllorenç són tres municipis que ja han baixat del risc de brot alt.