Pla mitjà d'un adolescent rebent la vacuna a Manresa

El Baix Penedès començarà el curs escolar amb poc més de la meitat dels joves d'entre 12 i 19 anys vacunats

La franja entre els dotze i els quinze anys és la que presenta unes xifres més baixes

El curs escolar 2021-2022 començarà el pròxim dilluns 13 de setembre. Serà el segon curs en el qual s'haurà de conviure amb la pandèmia del coronavirus i es mantindran mesures com la mascareta pels més grans de sis anys.

La situació a les escoles de primària i als instituts, però, serà diferent, ja que a secundària els alumnes ja poden estar vacunats. Catalunya va obrir la vacunació pels més grans de setze anys a finals de juny. A principis d'agost també es va obrir per als joves a partir de dotze anys.

Poc més de la meitat

Les dades del Departament de Salut indiquen que, a 9 de setembre, hi ha una mica més de la meitat dels joves d'entre dotze i dinou anys vacunats al Baix Penedès. En concret, un 53% de les persones incloses en aquesta franja ja tenen la pauta completa.

La vacunació no és uniforme, ja que al grup dels setze als dinou anys, que es va obrir abans, ja té pauta completa el 63%. En canvi, als joves d'entre dotze i quinze anys només s'arriba al 43% de vacunació amb pauta completa.

El fet d'estar vacunat durant el curs escolar és important, ja que suposarà haver de fer quarantenes o no quan es detecti algun positiu. Al global de la comarca ja tenen la pauta completa un 67,2% dels habitants. Són més de 70.000 persones.