Jaume Casañas, al davant d'un bus exprés al Vendrell.

El Baix Penedès demana un bus exprés per unir la comarca amb Barcelona i Tarragona

Petició unànime del Consell Comarcal a la Generalitat

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha demanat al Departament de Mobilitat de la Generalitat que s'implementi un bus exprés que uneixi la comarca de forma directa amb les àrees urbanes de Barcelona i Tarragona. Aquesta moció, que va presentar el grup de Junts, ha estat aprovada per unanimitat amb l'objectiu de millorar la connexió entre el Baix Penedès i les ciutats de Barcelona, Tarragona, Reus, l'aeroport o l'estació de l'AVE.

En el cas de l'àrea metropolitana de Barcelona, la moció recorda la «manca de fiabilitat i poca competitivitat» que té actualment el servei de Rodalies, i reclama la implementació d'aquest servei de bus que podria arribar també a la Universitat Autònoma.

Una comarca amb una mobilitat laboral elevada

Joan Sans, president del Consell Comarcal, ha apuntat que el Baix Penedès té «una mobilitat laboral elevada que està penalitzada pels peatges i el mal funcionament general de les línies de Rodalies», amb la qual cosa és necessari tenir «un transport públic eficient que ofereixi oportunitats». Jaume Casañas, vicepresident del Consell, afegeix que cal apostar per la Taula Mobilitat de la Vegueria Penedès «per definir les polítiques de transport públic al territori que siguin harmonitzades i eficients».