La primera sessió de la Taula pel Baix Penedès.

El Baix Penedès exigeix a la Generalitat «un gest» de cara al pressupost del 2022

La primera sessió de la Taula pel Baix Penedès exposa el memorial de greuges que té la comarca

L'Auditori Pau Casals del Vendrell va acollir aquest dimecres 27 d'octubre a la tarda la primera sessió de la Taula pel Baix Penedès. La creació d'aquesta taula de treball va ser aprovada per unanimitat el novembre de l'any passat al Parlament. Ha de servir per resoldre les mancances històriques que té la comarca en àmbits com la sanitat, l'ocupació o la seguretat. 

A la trobada hi van ser presents, d'una banda, diversos alcaldes, representants del Consell Comarcal i de la Diputació de Tarragona. De l'altra hi havia parlamentaris com Dolors Carreras (PSC), Matias Alonso (Cs) i Alejandro Fernández (PP). Els diferents grups al Parlament són els que hauran de presentar esmenes al pressupost de la Generalitat perquè fructifiquin les peticions de la comarca.

«Un gest» al pressupost del 2022

«Hem reiterat les mesures urgents que ens calen en matèria de sanitat, seguretat, ocupació o industrialització», ha explicat el president del Consell, Joan Sans. Un memorial de greuges que els parlamentaris han de tenir ben presents «per al pressupost del 2022». L'objectiu és fixar un full de ruta que permeti un increment de les inversions al territori en els pròxims anys.

Tot i ser una iniciativa que s'ha de sustentar en el temps, Sans ha reclamat que hi hagi ja «un gest» al pressupost del pròxim any. Quan els comptes s'entrin al Parlament es convocarà una segona sessió de la Taula, per «veure quin 'feedback' tenim», ha afegit el president.

L'enuig de la comarca amb la Generalitat va esclatar després que als pressupostos del 2020 —els últims aprovats— la inversió fos mínima. Tot i tenir la taxa d'atur més alta, el Baix Penedès era la comarca que rebia menys inversió per habitant. Els representants polítics van sumar esforços des d'aquell moment per revertir aquesta situació, amb accions com la protesta davant la Generalitat del passat setembre