Maltractament masclista.

El Baix Penedès impulsa una teràpia per a homes amb antecedents en violència masclista

L'objectiu és evitar que repeteixin els mateixos patrons violents

Evitar que els homes que tenen antecedents d'agressions a les seves parelles reincideixin quan comencin noves relacions. Aquest és l'objectiu amb el qual s'ha impulsat al Baix Penedès un servei d'atenció a homes que fan servir la violència en les relacions de parella. Va dirigit a homes amb antecedents en violència física, psicològica o de qualsevol altre caire.

Es tracta d'una intervenció terapèutica que ha posat en marxa aquest octubre l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal. Un professional de la psicologia donarà noves pautes i estratègies de relació, per evitar que els homes atesos repeteixin els patrons violents

Intervenció voluntària i gratuïta

Des del Consell Comarcal remarquen que la intervenció parteix de «la voluntat dels homes de voler canviar i millorar les seves relacions personals». Igualment, apunten que el programa va dirigit a homes «que no tenen cap patologia ni malaltia mental, ni estan en circuits de justícia que els obliguin a realitzar un tractament».

S'hi accedeix, doncs, de forma voluntària i és totalment gratuït. El servei es presta una tarda a la setmana al Casal Cívic del Vendrell, i cal tenir cita prèvia. Es pot demanar hora al mail sah@baixpenedes.cat o al telèfon 977 157 177.