Dues persones en una preinscripció escolar.

El Baix Penedès lamenta la manca d'informació davant la reobertura de les escoles

El Consell Comarcal també mostra els seus dubtes sobre l'inici del pròxim curs

Les escoles de primària i els instituts han de reobrir les seves portes la pròxima setmana, tal com va anunciar fa uns dies el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, però els dubtes sobre la manera com s'ha de fer encara persisteixen. El ple del Consell Comarcal del Baix Penedès celebrat aquest dimarts 26 de maig va servir perquè s'aprovés un manifest en el qual es demana que la responsabilitat del Departament d'Ensenyament en aquest àmbit no recaigui sobre els ajuntaments i el Consell Comarcal.

Els diferents alcaldes i consellers van mostrar la seva preocupació tant per la imminent obertura de les escoles per al final d'aquest curs, com per saber com haurà de ser el pròxim curs 2020-2021. En el primer assumpte, van lamentar la falta d'informació sobre com ha de ser la tornada a l'activitat, així com el fet que només se'ls hagi convocat a una reunió «48 hores abans de la reobertura de les escoles».

Suport de cara a l'inici del pròxim curs

Pel que fa a l'inici del curs 2020-2021, el ple del Consell va demanar la Â«implicació urgent» del Departament per poder dur a terme les diferents mesures anunciades, afegint que Â«no es podria entendre que la responsabilitat del Departament recaigui sobre els ajuntaments i el Consell Comarcal», que no tenen «ni les competències ni el pressupost» per tirar endavant aquestes accions.

El manifest va rebre el suport de tots els partits —PSC, Junts, Ciutadans, En Comú Guanyem i PP— excepte ERC, que va votar en contra. L'Ajuntament del Vendrell, per la seva banda, ha anunciat avui que les escoles i els instituts del municipi reobriran el 2 de juny, tot i que serà cada centre el que fixarà els detalls de la tornada.