El comerç revifa amb els Bons Calafell

El Baix Penedès marca rècord de contagis en un sol dia

Preocupa la situació a l'ABS del Baix Penedès Interior, amb una incidència disparada des del 6 de gener

El Baix Penedès ha marcat aquest divendres 15 de gener el seu rècord de contagis de coronavirus en un sol dia des de l'inici de la pandèmia. Els 67 contagis que ha notificat avui el Departament de Salut superen l'anterior topall de 64 que es va marcar durant la segona onada, concretament el 27 d'octubre. Durant la primera onada no es va arribar mai als trenta casos en un sol dia, tot i que aleshores es feien moltes menys proves i molts contagis no es detectaven.

El risc de rebrot també se situa en el seu punt més alt, amb 838 punts, quan el màxim de la segona onada van ser 796. Després de baixar durant uns dies, la taxa de reproducció (RT) ha tornat a pujar, situant-se a l'1,32. Es noten, doncs, els efectes que han tingut les festes de Nadal en la propagació de la pandèmia. Actualment hi ha 57 ingressats a la comarca i des de l'1 de gener s'han registrat dotze defuncions relacionades amb la Covid.

Crescuda important al Baix Penedès Interior

Durant l'última setmana l'increment més gran de casos s'ha produït a l'Àrea de Salut Bàsica (ABS) del Baix Penedès Interior, situada a l'Arboç, que és la que té una incidència més gran, arribant a una taxa de 500 casos per cada 100.000 habitants. L'increment ha estat molt repartit, però destaquen els 36 contagis de l'última setmana a l'Arboç, els quinze de Banyeres del Penedès, els onze de Llorenç del Penedès, o els vuit de Sant Jaume dels Domenys.

A l'ABS del Vendrell el nombre de contagis segueix sent molt alt, amb 169 positius en només set dies, 138 dels quals han tingut lloc al Vendrell. A Calafell se n'han detectat 86 i a Cunit, 41. La principal esperança són les vacunacions, per bé que el ritme a la comarca segueix sent lent. Fins a aquest divendres 15 de gener s'han vacunat 779 persones.