L'acte de presentació de l'avantprojecte del Pla Territorial del Penedès, al Vendrell.

El Baix Penedès defineix el seu model territorial pels pròxims quinze anys

Es presenta a la ciutadania l'avantprojecte del Pla Territorial del Penedès

L'Escola de Música Pau Casals del Vendrell ha acollit aquest dijous 17 de gener  la presentació de l'avantprojecte del Pla Territorial del Penedès, en un acte que ha estat obert a tota la ciutadania. La sessió ha servit per fixar els eixos del model territorial que ha de seguir el Penedès en els pròxims quinze anys, i ha comptat amb la presència d'una bona quantitat de ciutadans que s'han acostat a la sala polivalent de l'escola.

El Pla Territorial està en aquests moments en fase de redacció, però s'han fet tres sessions informatives a les comarques de la Vegueria del Penedès, perquè els ciutadans coneguin les bases sobre les quals s'està elaborant aquest pla, amb el qual s'està treballant des del 2014. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat s'encarrega del procés de redacció del pla, tot i que els ens locals i els consells comarcals segueixen de prop la seva elaboració.

Un pla amb tres eixos i criteris «actualitzats» 

Segons ha explicat Jaume Casañas, el responsable del Consell Comarcal del Baix Penedès al Pla Territorial, aquest és un pla «que s'està fent amb criteris actualitzats» i que es basa en tres eixos. El primer és el «dels espais oberts, com són el paisatge, la vinya o els espais agraris», el segon és el «dels assentaments, on hi entren els polígons, les urbanitzacions i els nuclis urbans» i el tercer és el «de les infraestructures, com ara la variant de l'N-340».

Jaume Casañas també ha explicat que el pla «per primera vegada posa èmfasi en les necessitats de les urbanitzacions, molt disperses per la comarca, i que necessiten uns criteris especials». La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ha remarcat que el pla ha d'avançar «de forma conjunta amb la voluntat dels ciutadans de la comarca». La sessió s'havia organitzat per detallar els diferents eixos del pla a entitats, associacions i ciutadans, així com resoldre els dubtes que poguessin tenir.