El Baix Penedès planteja la necessitat de crear pàrquings per a autocaravanes

A la comarca no hi ha cap espai on les autocaravanes puguin acampar ara mateix

L'àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès ha proposat als diversos ajuntaments de la comarca la necessitat de crear pàrquings on puguin acampar autocaravanes, uns espais que ara mateix no existeixen i que comportarien una dinamització turística. Per això han obert la possibilitat que els municipis interessats s'adhereixin a la xarxa de pàrquings d'autocaravanes d'Enoturisme Penedès, i ofereixin un espai municipal per destinar a aquesta finalitat.

Servei molt buscat pels autocaravanistes

El conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, ha apuntat que aquest és un servei «que els autocaravanistes busquen a l'hora de viatjar i escollir una destinació on passar uns dies». El fet que no hi hagi cap espai d'aquestes característiques al Baix Penedès fa que els que viatgin en aquests vehicles descartin la comarca com a destinació,  ja que les autocaravanes sí que poden aparcar en diferents llocs de la comarca, però no acampar-hi.

A més a més, el fet d'adherir-se a aquesta xarxa d'Enoturisme Penedès comporta que els emplaçaments surtin en un mapa del Penedès on s'assenyalen els espais que estan habilitats com a pàrquings per a autocaravanes.  Cunit va voler impulsar, fa temps, un pàrquing d'aquestes característiques, però el concurs va quedar desert. Casañas creu que coordinar projectes com aquests amb Enoturisme Penedès suposar un reforç pel turisme a la comarca.

Imatge unificada dels municipis del Baix Penedès

De la mateixa manera, el Consell Comarcal també vol crear una senyalització comuna pels catorze municipis del Baix Penedès,  perquè a les entrades i sortides de les poblacions hi hagi una imatge unificada. El projecte inclou un cartell informatiu en un punt cèntric del municipi, en què el visitant es pugui ubicar en el conjunt del Penedès, i inclogui informació enoturística del mateix municipi. La iniciativa també té prevista una segona fase on s'aplicaria a l'àmbit privat, amb la senyalització de cases rurals o cellers, entre altres, a petició dels mateixos empresaris.