Els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès s'oposen a l'actual llei per impulsar els parcs fotovoltaics.

El Baix Penedès fa pinya per oposar-se a la instal·lació de parcs fotovoltaics en terrenys agrícoles

Alcaldes i alcaldesses fan un manifest i acorden les al·legacions que es faran davant de cada sol·licitud

L'allau de projectes per fer parcs fotovoltaics que ha comportat el Decret Llei 16/2019 de la Generalitat ha aixecat una oposició frontal en diversos punts del territori català. Un d'ells és el Baix Penedès, on ja s'estan mirant d'impulsar alguns projectes, com el que se situaria entre els municipis de la Bisbal del Penedès, l'Arboç i Sant Jaume dels Domenys.

Davant aquesta situació, el Consell Comarcal i els diferents ajuntaments de la comarca han unit forces per fer sentir la seva veu i oposar-se a un decret que, segons creuen, no ajuda a preservar el territori. Una cosa que queda palesa en l'article 7.2, que apunta que «el caràcter agrícola o forestal del terreny no constitueix, per si mateix, un obstacle per a la implantació» d'aquests parcs.

Cap benefici per als municipis

Els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès es mostren contraris a aquest decret, ja que creuen que aquestes instal·lacions d'energies renovables «no aporten cap benefici als municipis que les acullen, ni llicències d'activitats, ni llocs de treball, ni una rebaixa en el preu del contracte de subministrament d'electricitat per als veïns», afirmen en un comunicat conjunt.

Per contra, lamenten que els parcs malmetran «el paisatge del conjunt de la comarca», i faran «que es perdin llocs de treball, atemptant contra el model de comarca que tots volem». Per aquest motiu han decidit sumar esforços i demanar un canvi del marc normatiu que facilita aquestes instal·lacions. També han acordat les al·legacions dels ajuntaments que hagin d'informar sobre les sol·licituds d'instal·lació de camps de plaques fotovoltaiques.