Imatge de l'autopista AP-7 amb diversos vehicles circulant

El Baix Penedès reclama el quart carril de l'AP-7 per evitar un col·lapse de la via

Es manté la incògnita sobre com afectarà la gratuïtat de l'autopista en el projecte d'allargar l'A-7

L’alliberament de l’autopista AP-7 el passat 1 de setembre va ser majoritàriament celebrat al territori, especialment al Baix Penedès. Tot i això, una de les conseqüències que ja s’han pogut observar ha estat el col·lapse que pateix la via a les hores punta. La gratuïtat ha suposat, doncs, la pèrdua en determinats moments d'una via ràpida.

Davant aquesta situació, des de la comarca recorden que des de fa anys s’està pendent del projecte d’ampliació de l’autovia A-7. En un primer moment, el Ministeri de Foment apostava per desdoblar l’N-340 des de la Mora fins a Vilafranca. Una opció que va rebre una forta oposició d’ajuntaments com els del Vendrell, Bellvei o l’Arboç, per l’impacte que suposaria construir una nova carretera al territori.

Un quart carril a l'AP-7

L’alternativa que va plantejar el Baix Penedès va ser que s’ampliés l’AP-7 amb un quart carril per absorbir aquest trànsit. Aquesta és la proposta que figura al Pla Territorial del Penedès, que s’ha de presentar abans d’acabar l’any. Però es desconeix, per ara, si és l’opció preferida de Foment.

«Amb l’alliberament de les autopistes, i si es prenen les mesures adients a la C-32, no ens calen més carreteres a la comarca», apunta l’alcalde de Cunit i conseller comarcal, Jaume Casañas. El també geògraf remarca que fer una nova via ràpida al territori «aniria en contra de la tendència general de reduir l’ús del vehicle privat».

Però amb la gratuïtat de l’AP-7 i l’AP-2, un dels riscos que hi ha és que aquesta ampliació a quatre carrils quedi postergada. Així ho creu l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, que alerta que el territori segueix tenint «un dèficit de vies ràpides». «I ja hem vist que l’alliberament de l’autopista ha comportat una saturació més gran», afegeix.

L'enllaç entre l'AP-7 i l'A-7

Per ara, la comarca no té noves informacions sobre quin és el projecte que té Foment. El 2018 es va anunciar que el ministeri havia aprovat l’allargament de l’autovia al tram comprès entre la Mora i Torredembarra, amb un cost de 58 milions d’euros. «Es va anunciar el projecte, però mai se li va donar una dotació pressupostària», confirma a TarragonaDigital l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira.

Tres anys després, doncs, el desdoblament no s’ha fet i hi ha dubtes sobre si s’acabarà fent. Rovira apunta que Foment podria haver descartat aquesta via, però sí que veu necessari «fer un enllaç entre l’AP-7 i l’A-7». «Podria ser a la Mora o a Torredembarra, però cal fer-lo per evitar que els vehicles hagin d’entrar a les rotondes del municipi per canviar de carretera», afirma el batlle torrenc.

Fonts de la Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona apunten que el projecte per fer aquesta connexió està «en estudi», però asseguren que es preveu fer-lo. En canvi, segueixen els dubtes sobre què és el que cal fer a la zona del Baix Penedès, on encara no hi ha una decisió presa.