Imatge d'arxiu d'un sanitari amb una vacuna

El Baix Penedès, entre les tres comarques menys vacunades de la Covid

Fins a aquest dimarts s'han posat 593 vacunes

De mica en mica va millorant el ritme de vacunacions de la Covid-19, quan ja fa més de dues setmanes que es va posar la primera vacuna a Catalunya. Tot i això, en algunes zones encara està lluny de ser el desitjat en aquests moments de màxima emergència sanitària. Una d'aquestes zones és el Baix Penedès.

Tercera comarca menys vacunada

Acostumada a ser una de les comarques més oblidades del país, gairebé no sorprèn que el Baix Penedès sigui de les que està a la cua en vacunacions de la Covid-19. Fins a aquest dimarts 12 de gener s'han vacunat 593 persones a la comarca, el que suposa un 0,56% de la seva població, segons dades de l'Observatori de Gerard Giménez Adsuar, elaborades amb les Dades Obertes de Catalunya.

Aquest percentatge suposa que el Baix Penedès és la tercera comarca menys vacunada de Catalunya, només per davant de l'Alt Empordà (0,37%) i el Baix Empordà (0,47%). Pel que fa als més grans de 65 anys, el percentatge és una mica més elevat (1,41%), situant-se entre les set amb menys vacunats. A l'altre cantó de la balança hi ha les comarques del Pallars Jussà i el Moianès, que són les úniques que superen el 3% de població vacunada.