Una autocaravana estacionada en un municipi de costa.

El Baix Penedès vol que la xarxa de pàrquings per a autocaravanes sigui una realitat aquest any

El projecte està integrat per sis municipis de la comarca

El Consell Comarcal del Baix Penedès treballa perquè el projecte per tenir una xarxa d'aparcaments per a autocaravanes sigui una realitat aquest mateix 2021. Així ho ha assegurat el conseller de Turisme, Jaume Casañas, aquest dimecres 21 d'abril, en una roda de premsa on s'han presentat diferents novetats a l'àmbit del turisme comarcal.

Casañas ha explicat que s'està avançant en els diferents tràmits perquè el projecte es posi en marxa, tot i que veu difícil que pugui estar llest per a l'estiu. En total són sis els municipis que hi prenen part, Cunit, l'Arboç, Albinyana, la Bisbal del Penedès, Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys.

«No seran àrees d'acampada»

«En aquests moments cada municipi està definint l'espai que destinaran a aquest aparcament, en el qual hi haurà d'haver un punt d'aigua, un punt d'evacuació d'aigües negres i una zona de pícnic», ha detallat el conseller de Turisme. Casañas ha volgut remarcar que no seran zones d'acampada, sinó «àrees d'estacionament», assegurant que no entraran en conflicte amb els càmpings del territori. «Són serveis diferents», ha afirmat.

Segons Casañas, consistoris com el del Vendrell no s'han afegit al projecte perquè disposen de càmpings al seu municipi i han preferit mantenir-se al marge. El conseller, però, creu que aquesta iniciativa serà molt beneficiosa pel turisme, ja que el sector del turisme 'camper' està creixent molt els últims anys. Pel que fa a la decisió de Cunit de tancar uns terrenys que s'usaven amb aquesta finalitat, el conseller ha assegurat que es va fer «per poder regular aquests espais» i que no generin «problemes de gestió».

Ruta de miradors

Altres iniciatives turístiques que està preparant el Consell Comarcal són impulsar un perfil de wikiloc on hi hagi rutes comarcals, o crear una nova ruta dels diferents miradors que es poden trobar a la comarca. «Serà una ruta amb cinc o sis miradors des d'on es pot admirar la riquesa del territori», ha avançat Casañas. També s'estan preparant diversos vídeos amb l'humorista Guillem Estadella on es descobriran potencialitats del territori.