Treballadors amb pancartes concentrats davant les portes de la fàbrica de Saint-Gobain a l'Arboç

Baixes voluntàries i indemnització màxima de 90 dies: nova oferta de Saint-Gobain

Direcció i treballadors segueixen negociant l'ERO que afecta la planta de l'Arboç

La direcció de Saint-Gobain i els treballadors segueixen negociant l'ERO que afecta la divisió Sekurit de l'Arboç i Avilés. Aquest dimecres 6 de juliol, quan falten només dos dies per al final de les negociacions, ha arribat una nova oferta de l'empresa. 

La direcció general ha ofert «maximitzar la possibilitat de sortides voluntàries», afegint el personal de la divisió Glass. Igualment, ofereix als acomiadats trenta dies de sou per any treballat, amb un màxim de tres anualitats. De moment no es coneix la resposta dels treballadors a aquesta nova oferta.

Pla industrial vinculat a l'aplicació de l'ERO

L'ERO de Saint-Gobain afecta 51 treballadors de l'Arboç i 42 d'Avilés. L'empresa ha presentat un pla industrial amb inversions previstes de catorze milions, dels quals dos anirien a la planta de l'Arboç. Però el vincula a l'aplicació de l'ERO, un extrem que els treballadors rebutgen.

Els treballadors de Saint-Gobain segueixen en vaga, iniciada el passat 19 de juny, i que es podria allargar si no hi ha acord. L'empresa justifica l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per la caiguda de les vendes de vidres de cotxe. Des del comitè de treballadors, en canvi, temen que s'estigui fent una deslocalització encoberta.

Per ara, les dues parts mantenen obertes les negociacions, ja que des de la direcció mantenen que no volen aplicar l'ERO unilateralment. Però la data límit que s'havien fixat acaba aquest divendres, i la situació segueix estancada. En cas de no arribar a un acord, els treballadors han assegurat que allargarien la vaga fins al 30 de juliol.  

Aquest passat diumenge 3 de juliol, prop de 400 persones es van manifestar pels carrers de l'Arboç contra l'ERO. Al crit de «Saint-Gobain no es tanca», van mostrar el seu malestar per la situació que estan vivint els dos últims anys. Els treballadors creuen que la situació econòmica és «conjuntural» i que millorarà en el futur.