Diada de Sant Jordi al Vendrell.

'La Balconada' i una trobada d'escriptors, actes destacats de Sant Jordi al Vendrell

La Diada deixarà un cap de setmana farcit de propostes culturals

La Diada de Sant Jordi deixarà un bon grapat d'actes culturals al Vendrell, amb propostes variades durant tot el cap de setmana. Una de les novetats serà la 'La Balconada', un recital de poesia que es farà el divendres a les 19.30 hores a la plaça Vella. Conduït per Gemma Ventura, el recital comptarà amb Biel Mesquida, Lola Miquel, Laia Noguera, Sònia Moll i Blanca Llum.

El nom escollit fa referència al fet que el recital es farà des d'un balcó de la plaça Vella. A més a més, els cinc poetes participaran al matí a l'activitat 'La Paraula a l'escola'. Cadascun d'ells visitarà una classe de sisè de primària per fer més accessible la poesia als alumnes. 

Un altre acte destacat és la trobada d'escriptors que es farà el 23 d'abril a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga. Començarà a les 12.00 hores i hi prendran part Daniel Jiménez, Marcelino García, Marisol Zafra, Gloria Gómez, Isabel Jordán, Lute Pérez, Laura Escribá i Gina Ros.

Pregó de lectura

L'acte central del Sant Jordi 2022 serà el pregó de lectura que es farà el dia 23 a les 12.00 hores a la plaça Vella. Enguany anirà a càrrec dels alumnes de l'Escènic de l'Institut Baix Penedès, autors de l'obra 'L'Odisseu de sal'. La recuperació del Concurs Literari de Sant Jordi ha estat una altra de les novetats, centrat enguany en els microrelats.

Després del pregó de lectura es donarà a conèixer la resolució del concurs, amb els 24 essencials que s'exposaran al Portal del Pardo. L'exposició 'Trenkadís' que s'inaugura dijous en aquesta mateixa sala i les recomanacions de llibres de la Biblioteca Terra Baixa són altres de les activitats programades. En aquest enllaç es pot consultar el programa complet del Sant Jordi 2022.

Després de dos anys amb un Sant Jordi a mig ritme, aquest 2022 es tornarà a viure la jornada en la seva màxima esplendor. A les parades de llibres i roses s'hi sumaran les de les diferents entitats que s'ubicaran als carrers més cèntrics.