Aliments recollits a Calafell.

El Banc dels Aliments de Calafell, sota mínims per les retallades en l'abastiment

El consistori ha reservat una partida de 40.000 euros per cobrir les mancances

Els Bancs dels Aliments de diferents poblacions estan patint des de fa uns mesos mancances d'abastiment. L'encariment de peus, la guerra a Ucraïna i la crisi de refugiats que se n'ha derivat en són alguns dels motius. Les prestatgeries es buiden a un ritme superior al que es tornen a omplir.

Tal com també passa en llocs com Tortosa, a Calafell el Banc dels Aliments està sota mínims, segons ha comunicat l'Ajuntament. Des del consistori afirmen que la situació s'explica per «la retallada de remeses periòdiques provinents de la Unió Europea». A principis d'abril les existències ja van quedar a zero i es va haver de fer una compra de manera urgent.

De tres a dues remeses a l'any, i més petites

Si abans des de la Unió Europea es feien tres remeses a l'any, ara s'ha passat a només dues, i amb menys material. «Hem rebut vint tones, xifra del tot insuficient per atendre les necessitats fins a final d'any», lamenta la regidora de Drets Socials, Helena Rubio. La segona remesa no ha d'arribar fins a finals d'aquest 2022.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Calafell ha reservat una partida de 40.000 euros per cobrir la retallada. El Banc dels Aliments de Calafell atén prop d'un centenar de famílies del municipi.