La Font de la Menya del Vendrell.

El barri del Serrallo del Vendrell reivindica Josep Aixalà reeditant un llibre de 1930

Es tracta d'una nova edició del recull d'articles 'La Font de la Menya'

El Vendrell està a les portes de començar la setmana de les Festes del Pa Beneït, la celebració gran dels barris. Com és habitual, el barri del Serrallo i Font de la Menya serà l'encarregat d'obrir el foc. Enguany, des de la seva comissió han impulsat una iniciativa remarcable de recuperació de la cultura local.

I és que, juntament amb la Impremta Ramon, des del barri han impulsat la reedició d'una de les obres de l'escriptor vendrellenc Josep Aixalà Casellas. Es tracta d'un recull d'articles titulat 'La Font de la Menya' que aquest veí del Serrallo vendrellenc va publicar el 1930. El llibre ja va ser publicat aquell any per la mateixa Impremta Ramon. 

Tal com apunten, aquesta era una obra «difícil, per no dir gairebé impossible, de trobar fora de la biblioteca del Vendrell». Per això han volgut fer una nova edició per posar-la a l'abast de tots els vendrellencs i, alhora, reivindicar la figura d'Aixalà.

Presentació al carrer de la Font de la Menya

La presentació de la reedició es farà aquest divendres 1 de juliol a les 20.00 hores al carrer de la Font de la Menya. Anirà a càrrec de Jaume Ramon, Salvador Arroyo i Marc Casellas, en un acte que ja s'emmarcarà en la festa del barri del Serrallo

Josep Aixalà i Casellas (el Vendrell, 1863 - l'Havana, 1944) va ser un escriptor molt prolífic que va destacar pels seus articles de temàtica diversa. Molts d'ells parlaven del Vendrell, la seva gent i la seva cultura, i es van publicar a la premsa local. També van ser recollits en llibres com 'Hores vagaroses' (1928), 'L'aiguat de Santa Tecla' (1933) o 'Del Vendrell a l'Havana', publicat el 2016 a cura d'Alfons Vidiella.

En total, Aixalà va publicar fins a deu llibres en els quals es va recollir la seva obra escrita, tant en català com en castellà. Amb la presentació d'aquesta reedició, el barri del Serrallo donarà el tret de sortida a la seva festa.

L'escriptor vendrellenc Josep Aixalà.
Josep Aixalà va publicar nombrosos reculls d'articles. | Cedida