Vista del Castell de Calafell.

El regidor de Calafell que va passar de Cs a ERC trenca el carnet republicà

Jesús Benedicto va anunciar fa uns dies que s'havia afiliat a ERC

El regidor no adscrit de l'Ajuntament de Calafell, Jesús Benedicto, ha deixat la militància d'Esquerra Republicana de Catalunya segons ha confirmat ell mateix aquest dilluns a la nit en declaracions a BaixPenedèsDiari.cat. Benedicto va ser notícia fa uns dies arreu del país després que aquest mitjà avancés que, després de ser escollit regidor per Ciutadans i de ser expulsat del partit d'Albert Rivera, ara s'havia afiliat a ERC.

Jesús Benedicto ha optat finalment,  tres setmanes després de fer pública la seva nova militància política, per posar-hi punt final. El regidor no adscrit de l'Ajuntament de Calafell ha declinat explicar públicament els motius pels quals, ara, abandona ERC. Preguntat sobre si això significa que abandonarà la política, ha respost amb ironia que «en tot cas, la política m'ha abandonat a mi».

Benedicto, de Ciutadans a ERC

El regidor calafellenc Jesús Benedicto es convertia en notícia fa tot just escassos dies, quan confirmava a BaixPenedèsDiari.cat  allò que havia avançat la ràdio municipal de Calafell i que, durant dies, van publicar diversos mitjans d'arreu del país: s'havia fet militant d'Esquerra Republicana de Catalunya tot i haver-se presentat, tres anys enrere, com a número 2 de Ciutadans a les eleccions municipals de Calafell.

Aquells comicis de 2015, Ciutadans va ser la tercera força política, només per sota de CiU i el PSC, i per sobre de la CUP, UAM, el PP i ERC. La formació espanyolista va obtenir 903 vots —més d'un 10% dels sufragis— i es va endur dues actes de regidor: una de les quals, la de Benedicto. El setembre de 2015, només tres mesos després de l'inici del mandat,  Ciutadans va expulsar Jesús Benedicto del partit per «haver incomplert els seus deures estatutaris d'afiliat». En negar-se a entregar l'acta, va ser expulsat del grup municipal de Ciutadans i va passar a ser regidor no adscrit.

A mitjan mes de setembre, Jesús Benedicto va sorprendre afiliant-se a ERC, declarant-se «republicà» i afirmant que Ciutadans era un partit «sectari». Aquest dilluns, només tres setmanes més tard i per motius que ell mateix s'ha negat a relatar, abandona ERC.