Indignació a la Bisbal del Penedès per un tall d'aigua que ja dura més de 24 hores

L'Ajuntament considera «inadmissible» la situació i anuncia mesures legals contra Aqualia

La indignació s'estén pel municipi de la Bisbal del Penedès després que en algunes zones faci més de 24 hores que no hi ha servei d'aigua. Segons ha informat l'Ajuntament, l'empresa concessionària, Aqualia, va tallar ahir dimecres al matí l'aigua al nucli principal i al polígon Les Planes per fer una reparació al sistema de bombeig del pou. Segons la informació que va donar Aqualia al consistori, el subministrament havia de tornar «cap a les cinc o les sis de la tarda», segons fonts municipals.

Tot i això, en moltes parts del nucli l'aigua no havia tornat encara aquest dijous al matí. Des de l'Ajuntament de la Bisbal han confirmat que està costant que l'aigua arribi a la part alta del nucli, a llocs com la Riba, i que molts veïns encara no tenen restablert el servei.  Per aquesta raó, el consistori ha anunciat que prendrà mesures amb Aqualia perquè considera «inadmissible la situació que s'ha viscut en les darreres hores»  i el fet que Aqualia «ens digui que l'aigua tornarà a una determinada hora, encara que sigui aproximada, i no sigui així».

L'Ajuntament farà una auditoria externa del servei

L'Ajuntament ha recordat que Aqualia «és una empresa contractada per fer un servei i ha de garantir el subministrament d'aigua a particulars i negocis, amb totes les conseqüències que això comporti».  Lamenten, a més, que no és la primera vegada que passa una cosa així. També asseguren que l'empresa concessionària els va dir dimarts que els treballs de reparació «només comportarien algun tall puntual al migdia del dimecres», però que a primera hora del dia es van trobar que no hi havia aigua.

Durant les últimes hores han augmentat les queixes de veïns del municipi que fa moltes hores que no poden disposar d'aigua, en uns últims dies de l'estació d'estiu que encara fa força calor.  L'equip de govern d'Agnès Ferré ha anunciat que impulsaran una auditoria externa del servei i s'aplicaran les sancions que es considerin pel mal funcionament.