Punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la Bisbal del Penedès.

La Bisbal del Penedès activarà dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics i híbrids

Són els que hi ha a la plaça de l'Era de Batre

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha anunciat que activarà els punts de recàrrega de vehicles elèctrics i híbrids de la plaça de l'Era de Batre. El ple del passat dilluns va aprovar inicialment el reglament de funcionament del servei de recàrrega. Després de l'aprovació definitiva, i quan s'hagi posat el comptador corresponent, es podran posar en marxa.

Aquests punts de recàrrega van ser la proposta guanyadora dels pressupostos participatius del 2021 per al nucli urbà. Després d'una consulta pública, es van instal·lar a la plaça de l'Era de Batre, on hi ha dues places per als vehicles recarregables.

Bonificació de la quota de l'Impost de Circulació

En el mateix ple també es va aprovar una bonificació del 50% de la quota de l'Impost de Circulació per als vehicles elèctrics o híbrids. D'aquesta manera es vol «impulsar l'energia verda i reduir la contaminació» al municipi, segons el consistori.

Segons consta al padró municipal de vehicles, actualment hi ha 53 vehicles inscrits amb les característiques necessàries per rebre la bonificació. Vuit són vehicles elèctrics i els restants 45, híbrids. Poden demanar la bonificació els vehicles que consumeixen combustibles GLP, flexifuel, GNL o GNC, o que disposen de motor elèctric o motor híbrid.

Modificació de crèdit de 118.500 euros

Finalment, el ple de la Bisbal del 31 d'octubre també va aprovar una modificació de crèdit de 118.500 euros. Segons el govern local, es destinaran a diferents inversions o despeses generals. Una d'elles serà fer un estudi, junt amb la Cambra de Comerç de Tarragona, sobre l'activació dels locals comercials buits que hi ha al municipi.

També es faran servir per a la poda d'arbrat al nucli i la neteja dels talussos de diferents carrers. Una altra inversió serà la que es farà per millorar la xarxa d'aigües al Priorat i a Can Gordei. La modificació de crèdit estarà en exposició pública fins al 23 de novembre, segons han apuntat fonts municipals.