L'exposició sobre la pedra seca que s'està fent a la Bisbal del Penedès.

La Bisbal del Penedès acull una exposició sobre la pedra seca a Catalunya

Es pot veure fins al 21 de maig al Centre Municipal de Cultura

El Centre Municipal de Cultura (CMC) de la Bisbal del Penedès acull des del passat 16 d'abril l'exposició 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya', una mostra itinerant creada per la Generalitat de Catalunya i l'Associació per la Pedra Seca i l'arquitectura nacional.

L'exposició es podrà veure fins al 21 de maig, cada tarda de dilluns a divendres de 16.30 a 20.00 hores. La inauguració va comptar amb la presència de diferents autoritats comarcals i del representant de l'Associació per la Pedra Seca, Robert Rovira, que va destacar la importància de la tècnica de la pedra seca, reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Presència important a la Bisbal

A la Bisbal hi ha una presència important d'elements constructius de pedra seca, que han estat estudiats per l'arquitecte i historiador Benjamí Català o el desaparegut Josep Maria Vallès. Tots dos van impulsar la revista 'El Marge', dins de la secció mediambiental de l'ADF Clot del Bou, que difonia detalls de l’arquitectura rural.

Aquest any, la revista hauria complert vint anys, i des del consistori han decidit dedicar els actes de Sant Jordi a la pedra seca, editant la primera part del catàleg de barraques de pedra seca de la Bisbal, elaborat pel bisbalenc Jaume Miró.