El barri de la Riba de la Bisbal del Penedès.

La Bisbal del Penedès vol canviar la xarxa d'aigua i l'enllumenat públic al barri de la Riba

L'Ajuntament ha demanat una subvenció per fer les obres

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha manifestat la seva intenció de substituir la xarxa d'aigua i l'enllumenat públic del barri de la Riba, per la qual cosa s'ha demanat una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (PUOSC). El projecte tindrà un cost total d'1,1 milions d'euros, incloent-hi l'obra civil, la xarxa d'aigua potable, l'enllumenat i la xarxa soterrada de telecomunicacions. La subvenció que s'ha demanat, de 370.000 euros, cobriria un 33% de la despesa.

L'alcaldessa de la Bisbal, i regidora d'Urbanisme, Agnès Ferré, ha remarcat que l'actuació és important perquè el barri de la Riba «té les canonades d'aigua més antigues del municipi, provocant constantment fuites amb la consegüent molèstia per al veïnatge i també la pèrdua d'aigua». Pel que fa a l'enllumenat, aquest és «molt antic, presenta moltes avaries i, com que no és aeri, no compta amb xarxa soterrada per a telecomunicacions», segons l'alcaldessa.

Actuacions previstes a la xarxa elèctrica, d'aigua i telecomunicacions

Les intervencions previstes al projecte consistiran a substituir i soterrar tot el cablejat elèctric, a més canviar els llums actuals dels fanals per leds. Pel que fa a la xarxa d'aigua, se substituiran totes les canonades, es col·locaran claus de pas per sectors, perquè en cas d’avaries només es tanqui el sector afectat, s'instal·laran boques de rec i hidrants d’incendis, i s'instal·larà ventosa a la part alta del barri pel buidatge d'aire de la canonada.

Per últim, amb relació a la xarxa de telecomunicacions, des del consistori expliquen que s'aprofitaran les obres d'aixecament dels carrers per instal·lar la xarxa soterrada per a futures connexions de fibra òptica i altres telecomunicacions. L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès preveu redactar el projecte durant l'any 2020, amb la intenció que les obres s'executin durant el 2021.

També et pot interessar: