Imatge de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès durant els anys 20 del segle XX.

La Bisbal del Penedès explica capítols de la seva història durant el confinament

Estan elaborades per l'historiador local Jordi Ferran

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha impulsat una iniciativa per fer més agradables els dies de confinament decretats per l'expansió del coronavirus. Sota el nom de 'Píndoles bisbalenques', la regidoria de Cultura, a través de l'historiador local i tècnic de Cultura Jordi Ferran, ha preparat diversos capítols sobre la història del municipi. Són capítols que s'aniran publicant a les xarxes socials mentre duri el confinament, cada dilluns, dimecres i divendres.

A més de fer més suportable el període de confinament, la iniciativa té l'objectiu de difondre la història i el patrimoni local. Els textos són petites píndoles de successos o moments històrics que ha viscut el poble, extrets dels llibres d'història local que ha editat el consistori al llarg dels anys. La primera píndola, sobre la història de l'edifici de l'Ajuntament, es va publicar aquest dimecres 18 de març.

De la mateixa manera, des de l'Ajuntament de la Bisbal han animat els ciutadans a compartir imatges relacionades amb el passat del municipi, així com comentar capítols, proposar temes i fer arribar les històries a aquells veïns que no tinguin accés a les xarxes socials o a Internet.

 

Tancat el Punt Verd del municipi

Per altra banda, l'Ajuntament de la Bisbal segueix informant de les diferents mesures que s'han pres amb motiu de l'actual situació d'emergència sanitària. Una de les últimes és el tancament del Punt Verd des d'aquest dijous 19 de març. Des del consistori creuen que és necessari aquest tancament com a prevenció, i demanen als veïns del municipi que s'emmagatzemin els residus que habitualment es porten a aquest servei fins que es restableixi.