Imatge d'arxiu d'una paradeta de Sant Jordi a Barcelona

La Bisbal del Penedès engega un concurs virtual de Sant Jordi

El consistori ha ajornat els actes relacionats amb la festivitat

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha ajornat els diferents actes relacionats amb la Diada de Sant Jordi 2020, a causa de la pròrroga de l'estat d'alarma, que durarà, almenys, fins al 26 d'abril. L'objectiu és poder fer-los més endavant. Així, es manté el concurs literari, que ja estava convocat, i també s'editarà el llibre de temàtica bisbalenca que es publica cada any.

Probablement, aquests actes s'acabaran fent la data que es proposi des de la Cambra del Llibre de Catalunya per fer una festa alternativa a la de Sant Jordi abans de l'estiu. Pel que fa al Concurs Literari de Sant Jordi, els interessats a participar poden presentar les seves obres mitjançant el registre electrònic.

Concurs virtual de Sant Jordi

Tot i això, des del consistori bisbalenc han volgut mantenir la celebració del Sant Jordi pel 23 d'abril de manera virtual, amb un concurs que consisteix a penjar fotografies i vídeos a les xarxes socials que estiguin relacionades amb aquesta festivitat. Les publicacions es podran compartir a les xarxes socials —Facebook, Twitter i Instagram— amb les etiquetes #SantJordiConfinat i #SantJordiBisbalPenedes.

Totes les publicacions hauran de ser públiques i accessibles a tothom. El jurat valorarà qualsevol referència a Sant Jordi, ja sigui a la llegenda, els llibres, la rosa o la Diada, així com l'originalitat i la forma de representació, ja sigui a través de joguines, il·lustracions, teatralitzacions o qualsevol altre format. En el cas dels vídeos, hauran de tenir una durada màxima de 30 segons. Els premis seran una tauleta, un altaveu sense fils amb 'bluetooth' i una càmera Canon d'impressió instantània.