Vista de la Bisbal del Penedès.

La Bisbal del Penedès contracta un servei de vigilància nocturna per a tot el municipi

Durant l'estiu el servei serà diari, mentre que a partir del 12 de setembre es farà de manera aleatòria

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha anunciat la contractació d'un servei de vigilància nocturna per a tot el municipi. El contracte s'ha fet amb l'empresa Phoenix Vigilancia y Seguridad SA, per un import de 12.047 euros. Ha entrat en funcionament aquest cap de setmana i serà vigent fins que no sigui efectiu l'acord marc de serveis de vigilància de la Generalitat.

El consistori bisbalenc està adherit a aquest acord marc que gestiona la Comissió Central de Subministraments i que actualment està en període d'adjudicació. Mentrestant, la vigilància nocturna del municipi l'efectuarà l'empresa Phoenix Vigilancia y Seguridad SA. Es farà de nit en edificis i instal·lacions municipals, així com als diferents nuclis bisbalencs.

Servei diari durant l'estiu i aleatori després

Durant l'estiu el servei de vigilància nocturna serà diari, mentre que a partir del 12 de setembre es farà de manera aleatòria. Així, es prestarà durant tres o quatre nits cada setmana, que aniran canviant. El còmput màxim d'hores del contracte és de 420, segons ha precisat en un comunicat el govern local.

El servei de vigilància nocturna suposa un pas més per pacificar l'espai públic i assegurar la convivència ciutadana. En aquest sentit, el passat estiu ja es van posar diverses càmeres de vigilància als accessos de diferents nuclis. Són càmeres lectores de matrícules que es van posar a l'entrada de nuclis com els de la Miralba, Can Gordei o el Priorat.

Aquestes actuacions van arribar després que el 2019 es produís una onada de robatoris a l'interior d'habitatges. Aquella situació va fer que s'elaborés un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Fins i tot es va posar sobre de la taula fer patrulles veïnals de vigilància, que els Mossos van desaconsellar

Carrers del centre de la Bisbal.
La vigilància nocturna es farà de forma constant fins l'11 de setembre. | BP Diari