Coloms al carrer.

La Bisbal del Penedès fa una crida a la població perquè no alimenti els coloms

Des del consistori recorden que la seva única font d'alimentació ha de ser el dispensador de l'empresa Zoethics

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha fet una crida a la població perquè no s'alimenti als coloms del municipi. Des del govern local han recordat que els últims anys s'està impulsant una acció per reduir la població de coloms. Es fa mitjançant un fàrmac que es posa al pinso i que redueix la seva fertilitat.

Els resultats estan sent bons, com ho demostra que la població de coloms s'ha reduït en un 58% en dos anys. Zoethics Ethical Animal Projects SL és l'empresa que gestiona el servei, a través d'un dispensador ubicat a l'Hotel d'Entitats, a la plaça de l'Església. S'acciona automàticament cada dia a les 7.30 hores, escampant la dosi del fàrmac pel pinso.

Però perquè aquesta campanya segueixi tenint bons resultats és imprescindible, segons el consistori, que no es doni menjar als coloms. «Perquè el mètode de control funcioni no hi ha d'haver altres fonts d’alimentació al municipi», apunten. L'únic punt d'alimentació ha de ser el dispensador de Zoethics a la plaça de l'Església.

La Bisbal vol controlar la població de coloms per evitar problemes de salut pública i degradació del patrimoni arquitectònic, del mobiliari urbà i de la vegetació. La reducció d'un 58% de la població suposa un resultat superior a la mitjana.

Propostes al pressupost participatiu

Encara dins de l'actualitat de la Bisbal del Penedès, l'Ajuntament ha obert el període per fer propostes per al pressupost participatiu. Tots els que ho desitgin ho poden fer fins al 31 de maig a través del web municipal. Després, el consistori valorarà les propostes que s'hagin fet i escollirà un màxim de cinc finalistes per a cada nucli.  

Les votacions es faran de forma presencial durant el mes de juny, amb la idea de conèixer les guanyadores al setembre. L'execució seria entre els mesos d'octubre i de desembre d'aquest any. Aquest any la partida que es destina als comptes participatius és de 72.000 euros.