Així ha viscut Tarragona el Sant Jordi d'estiu

La Bisbal del Penedès prepara diferents actes pel retorn de la Diada de Sant Jordi

Es presentarà un llibre sobre les barraques de pedra seca del municipi

Després que l'any passat la Diada de Sant Jordi quedés suspesa pel coronavirus, aquest 2021 la festa de la rosa i el llibre tornarà, amb totes les mesures de precaució necessàries en temps de pandèmia. A la Bisbal del Penedès, l'Ajuntament ha preparat un seguit d'actes per celebrar aquesta important festa.

El primer acte comença aquest divendres 16 d'abril, amb la inauguració de l'exposició 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya', impulsada per la Generalitat de Catalunya i l'Associació per la pedra seca i l'arquitectura tradicional. Es podrà veure al Centre Municipal de Cultura (CMC) fins al 21 de maig.

Llibre sobre les barraques de pedra seca

L'exposició està relacionada amb un altre dels actes que s'han previst a la Bisbal, la presentació del llibre 'Les barraques de pedra seca a la Bisbal, part 1 oest', que es farà el dissabte 24 d'abril al Mas Llagostera, a partir de les onze del matí. El llibre, editat pel consistori, ha estat elaborat pel bisbalenc Jaume Miró. Junt amb la presentació es farà una visita teatralitzada a les barraques de pedra seca i també hi haurà un vermut especial.

Un altre dels actes previstos és la versió humorística de la llegenda de Sant Jordi que es farà el 22 d'abril, a les 18.00 hores, a la Biblioteca. És un acte adreçat als infants a partir dels sis anys, i que anirà a càrrec de l'actor i animador Xavi Demelo, sota el nom de 'El drac devorador de pizzes'. El divendres 23 es farà l'entrega de premis del 13è Concurs Literari de Sant Jordi a les 18.30 hores a la plaça de Pau Casals. Tot seguit hi haurà concert d’havaneres amb el grup Les Anxovetes.