L'àrea per a autocaravanes es posarà a l'avinguda del Baix Penedès de la Bisbal.

La Bisbal del Penedès espera tenir a punt l'àrea d'autocaravanes abans d'acabar l'any

S'ubicarà en un aparcament de l'avinguda del Baix Penedès

La Bisbal del Penedès espera tenir a punt la nova àrea per a autocaravanes abans d'acabar aquest any. El ple de l'Ajuntament ja ha aprovat l'adhesió al conveni amb el Consell Comarcal, que és el que impulsa el projecte. L'àrea s'ubicarà a l'aparcament que hi ha a l'avinguda del Baix Penedès i comptarà amb dues places gratuïtes que es podran fer servir un màxim de 48 hores. 

Segons el consistori, l'espai estarà equipat amb taules per fer pícnic i gestió d'aigües grises i residuals. La Bisbal del Penedès és un dels set municipis del Baix Penedès que prenen part en aquest projecte per fer una xarxa per a autocaravanes. Es tracta d'una iniciativa que lidera el Consell Comarcal del Baix Penedès.

La regidora de Turisme de la Bisbal, Judith Vidal, espera que aquesta àrea ajudi a «potenciar el comerç i el turisme locals». Vidal ha recordat que el turisme d'autocaravanes està experimentant «un clar creixement» els últims anys. Això pot servir per «desestacionalitzar» l'oferta turística del Baix Penedès.

El projecte per fer una xarxa d'autocaravanes a la comarca compta amb la participació de set municipis. Són Albinyana, l'Arboç, Cunit, Banyeres del Penedès, Bonastre, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès. El cost total de fer aquestes àrees serà de 112.000 euros, dels quals la meitat seran subvencionats per la Diputació de Tarragona.

L'Ajuntament de la Bisbal farà una aportació de 8.000 euros i el projecte es gestionarà des del Consell Comarcal. L'ens supracomarcal adequarà l'espai i posarà la senyalització, a més de fer les connexions a les xarxes d'aigua potable i sanejament. 

Aprovat el compte general del 2021

Per altra banda, el mateix ple de l'Ajuntament de la Bisbal ha servit per aprovar el compte general de l'any 2021. L'alcaldessa, Agnès Ferré, ha destacat que actualment el consistori no té cap deute, quan el 2014 era de «1.188 euros per bisbalenc». El pressupost liquidat puja a 7,1 milions d'euros, amb més de 2,5 milions que es van incorporar amb modificacions de crèdit.