Una de les fotografies de la mostra de Felicidad Farrais.

La Bisbal del Penedès mostra fotos de celebracions populars dels anys 70, 80 i 90

Són el llegat de la fotògrafa professional Felicidad Farrais

El Centre Municipal de Cultura (CMC) de la Bisbal del Penedès acull el dimarts 13 d'agost la inauguració de l'exposició 'Instants de Felicitat. Tres dècades de festes bisbalenques', una mostra integrada per prop de 600 fotografies del fons que ha estat cedit pels descendents de Felicidad Farrais. Aquesta va ser una fotògrafa professional que va treballar a la Bisbal durant les dècades dels anys 70, 80 i 90. 

La mostra del CMC inclou diferents plafons amb reproduccions de les fotografies de Farrais i es complementa amb material de l'època, com ara vestits o peces que es poden veure a les diferents imatges. També hi haurà una part interactiva on els que visitin l'exposició es podran etiquetar a les imatges on surtin, o podran consultar digitalment la totalitat del fons festiu de la fotògrafa.

Un testimoni de les festes del municipi del 1977 al 1994

L'objectiu d'aquesta mostra, impulsada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal és, per una banda, que els ciutadans del municipi puguin veure com eren els carrers, les festes i les modes de l'últim quart del segle XX i, per altra banda, que es puguin identificar a les fotos que s'hi poden trobar, aportant informació sobre les persones que hi surten o compartint anècdotes de l'època.

Felicitat Farrais i Rodríguez va oferir el primer servei de fotografia i imatge professional, instal·lat a la Bisbal, «en una època en què l'accés a la tecnologia i al mercat fotogràfic no estava a l'abast de l’àmplia majoria de la població bisbalenca», segons el consistori. En les seves fotografies s’hi pot apreciar com era l'activitat festiva i cultural del poble, de forma cronològica i sense interrupcions, des de l’any 1977 fins a l'any 1994. L’exposició és gratuïta i restarà oberta fins al dia 23 d’agost, de dilluns a divendres, de 18.30 hores a 20.30 hores.