Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Torrent de les Segueres, a la Bisbal del Penedès.

La Bisbal del Penedès fa treballs de millora al Torrent de les Segueres

Són tasques que desenvolupen persones amb risc d'exclusió laboral

El Torrent de les Segueres, a la Bisbal del Penedès.
El Torrent de les Segueres, a la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

La Bisbal del Penedès ha començat aquesta setmana els treballs per millorar la funcionalitat hidràulica i l'ús públic del Torrent de les Segueres, a la zona oest del nucli de l'Esplai. Es tracta d'una actuació que durarà aproximadament un mes i que es farà sobre un tram de 1.200 metres de llarg, i una superfície d'11.700 metres quadrats, entre el barranc del Clot de Bou i el fons de Cal Llac. 

La zona de bosc i pineda que hi ha en aquest espai es troba envaïda per bardissa, herbes i canyissars, i a més hi ha acumulacions puntuals de residus, restes vegetals o runes que s'han abocat. Els treballs tenen l'objectiu d'afavorir l'accés i el pas per aquesta zona, i així garantir el bon funcionament de l'ecosistema. De la mateixa manera, servirà com a prevenció d'incendis forestals. Per això es retiraran arbres caiguts, canyes o residus que poden obturar el torrent, i es millorarà l'accessibilitat dels ciutadans perquè puguin fer-hi passejades. 

Persones amb risc d'exclusió laboral

Els treballs els duen a terme quatre persones amb risc d'exclusió laboral, ja que l'actuació també vol promoure la formació i l'ocupabilitat d'aquest col·lectiu. Les persones rebran nocions i hàbits de treball dins de l'entorn del medi natural i rural. Segons Leo Uceda, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Bisbal, aquesta és una acció que «pretén ajudar a preservar la natura» fent tasques que «contribueixen a la lluita contra les inundacions i els incendis», alhora que es preserva «l'entorn natural, la seva fauna i la seva flora».

Façana verda a l'Ajuntament

Per altra banda, l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès va tenyir de verd la seva façana aquest passat dimarts 22 d'octubre amb motiu del Dia internacional de la Síndrome de Phelan-McDermid. L'acció s'ha fet amb l'objectiu de contribuir a donar més visibilitat a aquesta la malaltia. La síndrome de Phelan-McDermid és una condició genètica no hereditària que es considera una malaltia minoritària i que, en la majoria dels casos, causa la pèrdua de material genètic de l’extrem terminal del cromosoma 22. Això provoca que els afectats pateixin un retard en el desenvolupament de nombroses àrees, especialment en la capacitat de la parla.