Vista de la Bisbal del Penedès.

La Bisbal del Penedès rebutja l'increment de la tarifa de l'aigua proposat per Aqualia

L'empresa concessionària al·lega que el 2020 va tenir un resultat negatiu de 66.299 euros

El ple de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès d'aquest dilluns 30 d'agost ha rebutjat per unanimitat un increment de la quota de l'aigua. La modificació de la tarifa va ser sol·licitada per l'empresa concessionària, Aqualia, el passat 30 de juny. Ho justificava per un suposat increment de despeses que havia comportat que el 2020 tingués un resultat negatiu de 66.299 euros.  

La petició d'Aqualia era per incrementar les quotes fixes d'ús domèstic (10%), ús domèstic social (0,80%) i conservació d'infraestructures (38,5%). Per contra, proposaven rebaixar un 34% les quotes d'ús avícola, comercial i industrial.

L'Ajuntament ho veu injustificat

Però des de l'Ajuntament no han vist amb bons ulls aquesta sol·licitud. Segons la regidora del servei d'aigua, Leo Uceda, la modificació de quotes d'ús domèstic afectaria «2.413 famílies» i aportaria «67.031 euros a l'empresa». En canvi, la reducció de la quota d'ús industrial i comercial «només afectaria 69 usuaris, que representen el 2,78%». 

Uceda també apunta que el resultat negatiu que al·lega la concessionària va ser donat per una reducció de la tarifa industrial. La baixa activitat de diverses indústries per les restriccions de la Covid-19 en va ser la causa. Al ple es va donar compte de dos informes desfavorables d'Intervenció per aquesta modificació de les tarifes.

Aquesta no és la primera vegada que Aqualia demana un increment de la tarifa de l'aigua a la Bisbal. Ja ho va fer el 2019, al·legant també pèrdues, i en aquell cas la petició va ser igualment denegada amb informes desfavorables de secretaria. Això va suposar que l'empresa presentés un contenciós administratiu a finals del 2020.