Carrers del centre de la Bisbal.

La Bisbal del Penedès regularitzarà el cos de vigilància municipal i n'ampliarà les funcions

L'Ajuntament ha aprovat una moció del PSC on es proposa elaborar un reglament pels agents

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha iniciat els tràmits per regularitzar el seu cos de vigilància municipal. Al ple d'aquest dilluns 20 de setembre es va aprovar per unanimitat una moció del PSC que proposa elaborar un reglament per al cos. 

El reglament servirà per regular l'objecte, les funcions, el règim i les col·laboracions del cos. Des del PSC ho veuen necessari  per millorar «la seguretat ciutadana i la circulació del trànsit». També destaquen «l’increment d'empadronaments al municipi del darrer any», que es manté actualment.

Regularitzar i ampliar el servei

Des del govern local, l'alcaldessa, Agnès Ferré, explica que el reglament servirà per regularitzar aquest servei. La Bisbal compta des de fa anys amb quatre agents de vigilància, per fer tasques de control durant les festes o talls de trànsit. Com que el municipi té menys de 5.000 habitants (en té prop de 4.000) no pot tenir policia local.

Ara el que farà el govern és elaborar aquest reglament i fer un concurs públic per ocupar aquestes quatre places. A més, també s'aprofitarà per ampliar les seves funcions, perquè també puguin actuar, per exemple, durant la nit. La idea és que la regularització es completi durant l'any 2022.